“Dagboek” van een bewoner – Ruchama en het Sinterklaasspel

Ik kom binnen in de Kajuit en wordt verwelkomd door een gemengde geur van pepernoten en patat.
Eerder deze dag hebben een aantal gemeenschapsgenoten, voornamelijk kinderen, met elkaar pepernoten gemaakt. Op het aanrecht in de Refter zie ik ze liggen. Ze zijn lekker groot en zien er heerlijk uit! De patatgeur, zo hoor ik, is nog van het avondeten.

Ik rust even uit in de Kajuit, maar niet te lang; ik moet mijn cadeautjes nog inpakken.. Vanavond spelen we met een aantal mensen het Sinterklaasdobbelspel en er is ons gevraagd om drie cadeautjes mee te nemen.
Helaas heb ik niet genoeg inpakpapier voor alle cadeau’s, dus de derde zal ik maar bedekken met wat papier uit mijn kladblok. Ik gris de plakband mee uit de Kajuit en in de Kapittelzaal (bibliotheek-vergaderzaal) tover ik een chocoladereep, luchtverfrisser en handzeep om tot echte presentjes.

Eenmaal terug in de Kajuit duurt het nog even voordat de spelavond begint. Mijn oog valt op het rijtje kinderschoenen voor de open haard. In iedere schoen zit een mooie tekening. Ik ben benieuwd welke cadeautjes de Sint vannacht langs zal brengen!

Rond acht uur is het tijd voor het dobbelspel. Op het laatste moment sluiten er nog drie mensen aan die zich niet hadden opgegeven. Het zou Oudezijds 100 niet zijn of iedereen vindt dat geen enkel probleem! 🙂
Dat sommige cadeautjes daardoor zijn ‘ingepakt’ in krantenpapier zonder plakband en uit iemands eigen huishouden komen is juist alleen maar grappig.

Het spel bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde worden alle cadeautjes uitgepakt en in de tweede worden ze verdeeld. Vooral de tweede ronde is grappig. Om de beurt trekt iedereen een kaartje met daarop een opdracht, bijvoorbeeld ‘Pak het meest vrouwelijke cadeau’ of ‘Ruil van cadeau’s met degene die de meeste voedingsproducten heeft’. Zo blijft het tot het laatste moment spannend met welke cadeau’s eenieder gaat eindigen.

Na ongeveer een uur is het spel klaar. Of nou ja.. er wordt nog volop door gewisseld, zodat uiteindelijk (bijna) iedereen tevreden naar huis kan. Ik eindig met een muts, een wekkerradio en twee espressokopjes. Het was weer een avond met veel gelach en gezelligheid. Volgend jaar weer..!?

Lees hier de vorige “Dagboek” van een bewoner – Ruchama en Sint Maarten
#dagboekvaneenbewoner

Mensen uit alle hoeken van de samenleving vormen samen Communitaire Gemeenschap Oudezijds 100. In de binnenstad van Amsterdam proberen wij in leven en werken het evangelie van Jezus Christus present te stellen. Oudezijds 100 biedt concreet hulp door inloop, maatschappelijke opvang, begeleid wonen, medisch maatschappelijk werk en medische zorg voor onverzekerden. De woongemeenschap functioneert hierin als groot gezin en oefenschool, die de hulpverlening ondersteunt.

Oudezijds 100
T 020 – 626 66 34
E info@oudezijds100.nl

Maria ter Claesze
T 0516 – 57 72 92
F 0516 – 57 74 99

Meer contactgegevens

Copyright Oudezijds100 © 2020

Website door: Webheld.nl