InStap

InStap

De InStap – vindt plaats in de huiskamer van Oudezijds 100 – de Kajuit – hier kun je terecht voor vragen, hulp, begeleiding, ondersteuning, verbinding, een kopje koffie of thee, Wi-Fi en trainingen.
Je bent hier welkom met je vragen, je verhaal, om bij te komen of je zin om iemand te ontmoeten. 

In de Kajuit werken vaste vrijwilligers als receptionist. Zij ontvangen bezoekers, schenken koffie en thee en staan mensen, die contact zoeken met de gemeenschap, telefonisch te woord.
De huiselijke sfeer – fijne stoelen, geroezemoes van gesprekken, warme koffie – verlaagt de drempel tot het stellen van een hulpvraag. Mensen kunnen terecht bij ons maatschappelijk werk, counseling, pastoraat of het juridisch spreekuur.
‘Ici entrent les envoyés de Dieu’ – wie hier binnenkomen zijn door God gezonden – staat sinds jaar en dag boven de entree van de Kajuit. Iedereen die hier binnenkomt is mens zoals jij.

Activiteiten en trainingen
Regelmatig organiseren wij in de kajuit activiteiten, denk aan muziekavonden. Muzikanten van binnen en buiten de gemeenschap vinden er een podium voor hun talenten. Voor buurtgenoten, huisgenoten en toevallige bezoekers een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.
Ook bieden wij verschillende trainingen en handvatten om o.a. beter met je alledaagse stress om te gaan. Denk aan cursussen als Nederlandse les, kook workshop, schildercursus ect.

Dagbesteding
Binnen de gemeenschap zijn er meerdere mogelijkheden voor dagbesteding. Wij zullen samen kijken waar je talenten liggen en hoe wij die het beste kunnen inzetten.

Openingstijden
De InStap is binnen te lopen op maandag tot en met donderdag van 10:00 uur – 13:00 uur
Ook is er altijd een afspraak te maken telefonisch op maandag tot en met donderdag van  10.00-13:00 uur: 020-6266634 en via mail instap@oudezijds100.nl 

InStap Gemeenschap Oudezijds 100
Oudezijds Achterburgwal 100 – sous (deur beneden)
1012 DS Amsterdam
t 020-6266634
instap@oudezijds100.nl

Mensen uit alle hoeken van de samenleving vormen samen Communitaire Gemeenschap Oudezijds 100. In de binnenstad van Amsterdam proberen wij in leven en werken het evangelie van Jezus Christus present te stellen. Oudezijds 100 biedt concreet hulp door inloop, maatschappelijke opvang, begeleid wonen, medisch maatschappelijk werk en medische zorg voor onverzekerden. De woongemeenschap functioneert hierin als groot gezin en oefenschool, die de hulpverlening ondersteunt.

Oudezijds 100
T 020 – 626 66 34
E info@oudezijds100.nl

Maria ter Claesze
T 0516 – 57 72 92
F 0516 – 57 74 99

Meer contactgegevens

Copyright Oudezijds100 © 2020

Website door: Webheld.nl