Maria ter Claesze

Maria ter Claesze

Communiteitshuis Maria ter Claesze is het buitencentrum van de gemeenschap. Het gemeenschapsleven biedt er bezinning, rust en ontspanning. Er is ruimte voor zingevingsvragen rondom rentmeesterschap en duurzaamheid en de relatie tussen kerk en platteland. Daarnaast is er de mogelijkheid tot pastorale zorg. Maria ter Claesze voelt zich sterk verbonden met de plaatselijke Friese kerk.

Locatie
Maria ter Claesze bevindt zich in Waskemeer. Er staan twee boerderijen en een aantal bijgebouwen op het terrein. Het is mogelijk om hier te overnachten en met groepen te verblijven. Karakteristiek zijn onze Jacobsschapen, waarvoor we een door de Jacob’s Sheep Society erkend fokbedrijf zijn. De wol van onze schapen wordt evenals diverse handgemaakte producten (zoals sjaals en mutsen) verkocht in onze boerderijwinkel.

Activiteiten
De activiteiten waar je aan deel kan nemen zijn de kapelvieringen in Mariakapel op maandag t/m zaterdag in de ochtend (9.00 uur) en de avond (22.00 uur), het gemeenschapsleven van de communiteitsleden (vaste bewoners), verdiepingsavonden en praktisch werk rondom de boerderij.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op:

Communiteitshuis Maria ter Claesze
Janssenstichting 1
8434 NZ Waskemeer
t 0516-577292
info@oudezijds100.nl

Mensen uit alle hoeken van de samenleving vormen samen Communitaire Gemeenschap Oudezijds 100. In de binnenstad van Amsterdam proberen wij in leven en werken het evangelie van Jezus Christus present te stellen. Oudezijds 100 biedt concreet hulp door inloop, maatschappelijke opvang, begeleid wonen, medisch maatschappelijk werk en medische zorg voor onverzekerden. De woongemeenschap functioneert hierin als groot gezin en oefenschool, die de hulpverlening ondersteunt.

Oudezijds 100
T 020 – 626 66 34
E info@oudezijds100.nl

Maria ter Claesze
T 0516 – 57 72 92
F 0516 – 57 74 99

Meer contactgegevens

Copyright Oudezijds100 © 2020

Website door: Webheld.nl