Soep van Kana

Soep van Kana

Soep van Kana is een buurtrestaurant met een sociale doelstelling. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt doen hier werkervaring op. Door het concept achter Soep van Kana bestrijden we food waste en bieden we een gezonde, betaalbare én superlekkere maaltijd aan.

Met Soep van Kana gaat de lang gekoesterde wens in vervulling om het voormalige eethuisje ‘In de bruiloft van Kana’ weer in gebruik te nemen. In de jaren ‘70 werden hier de heerlijkste maaltijden voor een schappelijke prijs aangeboden. Een restaurant voor de buurt, dat tegelijk een laagdrempelige kennismaking bood met de hulpverlening van Oudezijds 100.

Kunstenaar Christiaan Kattenberg maakte van de inrichting een waar kunstproject. Het prachtige mozaïek dat de vloer en muren bedekt doet denken aan Gaudi en geeft de ruimte een artistieke, maar gezellige sfeer. Hier kunnen buurtbewoners elkaar in alle rust ontmoeten onder het genot van een kopje soep.

Bij Soep van Kana koken we zoveel mogelijk met ingrediënten die anders zouden worden weggegooid. Groenten die niet (lang) meer bewaard kunnen blijven, zijn perfect voor een heerlijke soep. Onze leveranciers zijn onder andere supermarkten en marktkooplui die samen met ons willen strijden tegen food waste.

Soep van Kana is een werkervaringsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die om welke reden dan ook geen toegang (meer) krijgen tot de reguliere arbeidsmarkt volgen in ons restaurant opleidingsmodules in horecavaardigheden en doen de nodige werkervaring op. Deze werkervaringsplekken worden aangeboden via de hulpverlening van Oudezijds 100 (OpStap, Kruispost) maar zijn daarnaast voor iedereen toegankelijk. Daarnaast kunnen mensen in het kader van een zinvolle dagbesteding als vrijwilliger meewerken bij Soep voor Kana.

Meer weten over Soep van Kana?

Mail dan naar soepvankana@oudezijds100.nl

Mensen uit alle hoeken van de samenleving vormen samen Communitaire Gemeenschap Oudezijds 100. In de binnenstad van Amsterdam proberen wij in leven en werken het evangelie van Jezus Christus present te stellen. Oudezijds 100 biedt concreet hulp door inloop, maatschappelijke opvang, begeleid wonen, medisch maatschappelijk werk en medische zorg voor onverzekerden. De woongemeenschap functioneert hierin als groot gezin en oefenschool, die de hulpverlening ondersteunt.

Oudezijds 100
T 020 – 626 66 34
E info@oudezijds100.nl

Maria ter Claesze
T 0516 – 57 72 92
F 0516 – 57 74 99

Meer contactgegevens

Copyright Oudezijds100 © 2020

Website door: Webheld.nl