Samen Nederlands leren via InStap

De Nederlandse taalcursus van InStap is momenteel in volle gang. De fundamenten zijn gelegd, waaronder het aanleren van diverse familiebanden en emoties, en nu kan iedereen zichzelf voorstellen. Maar het zou geen Nederlandse les zijn als er geen momenten van frustratie zouden zijn over de complexiteit van de Nederlandse taal. Hoe lang moet je bijvoorbeeld de ‘r’ rollen, en is dit vergelijkbaar met de Franse uitspraak? En hoeveel kracht moet je vanuit je keel gebruiken om de ‘g’ zo krachtig mogelijk uit te spreken?

Op de vraag waarom Edwin het zo leuk vindt om deze lessen te geven, antwoordt hij: “Het mooie van het geven van deze lessen is dat je te maken hebt met zo’n diverse groep, zowel wat betreft taalniveaus als moedertalen. Het is prachtig om te zien dat iedereen bereid is elkaar te helpen, zelfs als dat alleen maar betekent dat ze een beetje extra kennis delen.”

Wanneer je de Kapittel zaal binnenstapt, hoor je meteen een mix van de Nederlandse taal, vermengd met een vleugje Spaans, een Amerikaans accent en een ondertoon van Russisch.

Mensen uit alle hoeken van de samenleving vormen samen Communitaire Gemeenschap Oudezijds 100. In de binnenstad van Amsterdam proberen wij in leven en werken het evangelie van Jezus Christus present te stellen. Oudezijds 100 biedt concreet hulp door inloop, maatschappelijke opvang, begeleid wonen, medisch maatschappelijk werk en medische zorg voor onverzekerden. De woongemeenschap functioneert hierin als groot gezin en oefenschool, die de hulpverlening ondersteunt.

Oudezijds 100
T 020 – 626 66 34
E info@oudezijds100.nl

Maria ter Claesze
T 0516 – 57 72 92
F 0516 – 57 74 99

Meer contactgegevens

Copyright Oudezijds100 © 2020

Website door: Webheld.nl