Inloop

De Inloop - de Kajuit - is de huiskamer van Oudezijds 100; hier treffen gemeenschapsleden en bezoekers van buiten elkaar. Iedereen is er welkom voor een kopje koffie of thee. De een komt voor een praatje, de ander zoekt wat rust en ontspanning.

 

 

 

 

In de Kajuit werken vaste vrijwilligers als receptionist. Zij ontvangen bezoekers, schenken koffie en thee en staan mensen, die contact zoeken met de gemeenschap, telefonisch te woord.
De familiale sfeer - houten banken rond een open haard, geroezemoes van gesprekken, spelende kinderen - verlaagt de drempel tot het stellen van een hulpvraag. Mensen kunnen op deze manier doorverwezen worden naar bijvoorbeeld de medische en psycho-sociale hulpverlening van Kruispost. 
‘Ici entrent les envoyés de Dieu’ - wie hier binnenkomen zijn door God gezonden - staat sinds jaar en dag boven de entree van de Kajuit. Iedereen die hier binnenkomt is mens zoals jij.
 
Muziekavonden
Regelmatig organiseren we in de Kajuit muziekavonden. Muzikanten van binnen en buiten de gemeenschap vinden er een podium voor hun talenten. Voor buurtgenoten, huisgenoten en toevallige bezoekers een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Openingstijden
De Inloop is van maandag tot en met zaterdag geopend na de kapeldiensten.
‘s Ochtends van 9:15 - 12:00 uur, (regelmatig) ‘s middags van 14.00 - 16.00 uur en ‘s avonds van 20:00 - 22:00 uur.

Inloop Gemeenschap Oudezijds 100
Oudezijds Achterburgwal 100 – sous
1012 DS Amsterdam
t 020-6266634
[email protected]

 

 

“Ici entrent les envoyés de Dieu”