Maria ter Claesze

Communiteitshuis Maria ter Claesze is het buitencentrum van de gemeenschap. Het gemeenschapsleven biedt er bezinning, rust en ontspanning. Er is ruimte voor zingevingsvragen rondom rentmeesterschap en duurzaamheid en de relatie tussen kerk en platteland. Daarnaast is er de mogelijkheid tot pastorale zorg. Maria ter Claesze voelt zich sterk verbonden met de plaatselijke Friese kerk.

Locatie
Maria ter Claesze bevindt zich in Waskemeer. Er staan twee boerderijen en een aantal bijgebouwen op het terrein. Het is mogelijk om hier te overnachten en met groepen te verblijven. Karakteristiek zijn onze Jacobsschapen, waarvoor we een door de Jacob’s Sheep Society erkend fokbedrijf zijn. De wol van onze schapen wordt evenals diverse handgemaakte producten (zoals sjaals en mutsen) verkocht in onze boerderijwinkel.

Activiteiten
De activiteiten waar je aan deel kan nemen zijn de kapelvieringen in Mariakapel op maandag t/m zaterdag in de ochtend (9.00 uur) en de avond (22.00 uur), het gemeenschapsleven van de communiteitsleden (vaste bewoners), verdiepingsavonden en praktisch werk rondom de boerderij.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op:

Communiteitshuis Maria ter Claesze
fr Rolf en sr Georgine Boiten-Du Rieu
Janssenstichting 1
8434 NZ Waskemeer
t 0516-577292
[email protected]    

“Spe Gaudentes op het platteland: yn'e hope bliid”