Wij zoeken vrijwilligers!

Oudezijds 100 zou niet kunnen bestaan zonder ons team van gastvrouwen en heren in de Kajuit, onze knusse huiskamer op de Wallen. Benieuwd of / hoe jij iets kunt betekenen voor je medemens in hartje Amsterdam? Word vrijwilliger bij OZ100!

Over Oudezijds 100

Iedereen valt wel eens tussen wal en schip. Op die momenten hebben we een ander het hardst nodig en verdient ieder mens een dak, eten, gezelschap en de benodigde zorg om opnieuw vorm te geven aan het leven. OZ100 is een ontmoetingsplek, toevluchtsoord en veilige haven voor iedereen die daar behoefte aan heeft. In de binnenstad van Amsterdam proberen wij handen en voeten te geven aan de boodschap van Jezus. Niet door te prediken, maar door er te zijn, al bijna 70 jaar lang. Ieder mens is welkom hier.

Praktisch bieden we hulp door inloop, maatschappelijke ondersteuning en begeleid wonen. Onze woongemeenschap functioneert hierin als groot familie en oefenschool voor het leven, zodat mensen het vertrouwen in hun eigen talenten, capaciteiten en veerkracht terugvinden en weer durven te bouwen op hun medemens.

Wat wij zoeken

Als gastheer/vrouw ben je de eerste persoon die bezoekers zien bij binnenkomst. Daarmee zoeken wij mensen die de waarden van Oudezijds 100 uitdragen, zoals:

  • Gastvrijheid. Iedereen is welkom hier. We ontvangen mensen die nergens anders terecht kunnen.
  • Verbindend. Je benadert mensen met humor en warmte. Je behandelt je medemens met respect.
  • Doen en Durven. We praten niet (eindeloos), we helpen door te handelen. Je pakt dingen pro-actief op en durft je handen uit de mouwen te steken.
  • Daarnaast is het fijn als je Engels spreekt (dit is geen harde eis), en sta je stevig in je schoenen. Je komt immers in contact met veel verschillende mensen en doelgroepen.

Over deze rol

In de Kajuit, onze knusse huiskamer midden op de Wallen ontvangen we iedere dag voor gasten, bezoekers en hulpvragers.  We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om zich onder hun medemens te begeven als gastheer/vrouw, zowel voor onze Inloop (de ochtend dienst, tussen 9 en 12) en middag (van 1 tot 4 uur), wanneer wij hulpvragers voor onze InStap en OpStap activiteiten ontvangen. Hierbij zullen we het volgende van je vragen:

  • De belangrijkste taak? Mensen ontvangen! Gasten verwelkomen, een praatje maken met bewoners en gasten, koffie zetten en zorgen dat de Kajuit een fijne plek is om even tot rust te komen.
  • Daarnaast zullen we je vragen om te helpen bij receptie: de telefoon aannemen, maatschappelijk werkers bellen als er mensen zijn voor afspraken, noteren van telefoontjes en berichten, eventueel doorverbinden.
  • Tot slot is het van belang dat de Kajuit een fijne plek blijft. Na afloop van je dienst zorg je dat de ruimtes schoon en netjes achtergelaten wordt: afwassen, opruimen, de WC’s schoonmaken.
  • Allerhande taakjes.

Wat we bieden

  • Je wordt onderdeel van een knusse en liefdevolle gemeenschap. Dit betekent o.a. dat je voorafgaand of aansluitend aan je dienst mee-luncht, dat je altijd welkom bent om met ons mee te eten, en dat je voor andere gemeenschapsactiviteiten wordt uitgenodigd (o.a. het St. Jans Feest, Kerstdiner, Paastradities, muziek- en kunstactiviteiten).
  • Je ontvangt vrijwilligersbegeleiding vanuit ons Maatschappelijk Werk Team, bijvoorbeeld als je tegen vragen of uitdagingen aanloopt.
  • Een jaarlijks bedankje.

Geïnteresseerd?

E-mail Liesbeth voor vragen en meer info op liesbeth.oepts@oudezijds100.nl.

OZ100 is een ontmoetingsplek, toevluchtsoord en veilige haven voor iedereen die daar behoefte aan heeft, in de oude binnenstad van Amsterdam.

Wij bieden hulp door inloop, maatschappelijke opvang en begeleid wonen. Onze woongemeenschap functioneert hierin als een grote familie en oefenschool, die de hulpverlening ondersteunt. Op deze manier proberen wij handen en voeten te geven aan de boodschap van Jezus.

Oudezijds 100
T 020 – 626 66 34
E info@oudezijds100.nl

Maria ter Claesze
T 0516 – 57 72 92
F 0516 – 57 74 99

Meer contactgegevens

Copyright Oudezijds100 © 2020

Website door: Webheld.nl