Vacature: Maatschappelijk werker (m/v) Kruispost

Kruispost is op zoek naar een maatschappelijk werker voor 20 uur per week, in eerste instantie voor de periode van een jaar, met uitzicht op langer.

Wat is Kruispost?

Kruispost biedt medische en psychosociale zorg aan mensen die in de reguliere zorg geen hulp kunnen vinden: onverzekerden, daklozen en (uitgeprocedeerde) asielzoekers. Per jaar bezoeken zo’n 3600 patiënten Kruispost, overeenkomende met 9500 consulten.

Kruispost bestaat sinds 1983 en is opgericht door Oudezijds 100 (een christelijke woon- werkgemeenschap) en de Johanniter Orde. Kijk voor meer informatie op www.oudezijds100.nl

De medische hulp is vergelijkbaar met die van een huisartsenpraktijk.

We bieden ook de mogelijkheid om een beroep te doen op maatschappelijk werk, omdat de vraag van de patiënt vaak breder is dan alleen de medische. Daartoe hebben we 4 maatschappelijk werkers in dienst.

Daarnaast wordt het werk op Kruispost mogelijk gemaakt door de inzet van pro deo hulpverleners. Het team van tachtig vrijwilligers en medewerkers bestaat uit: medici (o.m. huisartsen, tandartsen, neuroloog en psycholoog), een psychomotorisch therapeut, een advocaat, receptionisten en administratieve vrijwilligers. Voor meer informatie verwijzen we graag naar www.kruispost.nl

Taken en verantwoordelijkheden maatschappelijk werker

  • Hulpverlening: middels een aanmelding en intake de hulpvraag helder krijgen en een hulpverleningstraject uitzetten
  • Dossiervorming
  • Teamvergadering en deelname aan intervisie met alle Maatschappelijk Werkers
  • De sociale kaart van Amsterdam eigen maken en netwerken
  • Samenwerken met andere disciplines binnen Kruispost en externe hulpverleningsinstanties.

Profieleisen maatschappelijk werker

Je bent een enthousiaste en bevlogen werknemer met een hart voor God en mensen. Je hebt een actieve werkhouding en kunt naast hulpvragers gaan staan. Een opleiding Maatschappelijk Werk en enkele jaren relevante werkervaring zijn belangrijk.

We verwachten dat je door een beroepsregistratie (bijvoorbeeld SKJ of Registerplein) actief werkt aan je eigen ontwikkeling. Op beide functies is de CAO Sociaal Werk van toepassing.

De uiterlijke reactietermijn voor deze vacature is 25 oktober 2019.

Reacties (CV en motivatiebrief) kunnen verzonden worden naar: [email protected] ter attentie van Annemarie Aalders, algemeen coördinator Kruispost.