Programma 20 september

Dit jaar bestaat Oudezijds 100 60 jaar en dat is alle reden voor een groots feest! Op 20 september aanstaande tussen 13.00 en 17.00 uur zal daarom ‘ons’ stukje gracht aan de Oudezijds Achterburgwal worden omgetoverd in een klein festivalterrein, het ‘Allemansplein’. Er zijn zes podia/programmaplekken, zowel binnen als buiten. Hier wordt een gevarieerd programma van kunst, muziek, verhalen, foto’s en film gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom om dit feest mee te vieren!

Allemansplein - Oudezijds Achterburgwal

Ricciotti Ensemble
Het Riciotti Ensemble speelt al jarenlang op de meest unieke plekken om mensen in contact te brengen met live gespeelde symfonische muziek. Een gegarandeerd muzikaal spektakel van Klezmer, tango en jazz! Muziek door: eerste viool - Ian de Jong, tweede viool - Douwe Nauta, altviool - Annemarie Hensens, cello - Sebastiaan van den Bergh, hobo - Gerlieke Aartsen, accordeon - Wilco Oomkes.
www.ricciotti.nl

Bibi Rouge & Peter Rauw
De voetjes gaan gegarandeerd van de vloer bij de heerlijke folkmuziek van Babiche Israël en Peter Rauw!
http://babicheisraelmusic.wix.com/bibisbusinessclass

Opera Per Tutti
Opera Per Tutti brengt opera op een speelse en unieke manier, geschikt voor iedereen. Elke vier maanden brengt dit gezelschap een ander programma met vier stukken, uit vier opera’s door vier eeuwen heen. Kortom: opera zoals je het nog nooit hebt beleefd!
www.operapertutti.nl

Jazz met Wolfang Keller
Sunday afternoon jazz met saxofonist Wolfgang Keller en zijn band. Kom en laat je meevoeren op hun tonen...

Morris
De sixties en seventies herleven met de Amsterdamse rockband MORRIS. Geïnspireerd door de beginjaren van de Britpop en grunge, brengen de broers Christoph (frontman en gitaar) en Philippe Walter (zang - basgitaar), Rokas (zang – gitaar - toetsen) en Maarten (drums - percussie) rock ‘n roll weer helemaal terug!
www.morristheband.com

Zoete Verhalen – Kapittelzaal
De Mezrab komt naar Oudezijds 100! Meesterverhalenverteller Sahand Sahebdivani zal samen met andere vertellers de meest bijzondere verhalen vertellen over de Wallen. Als je durft is er natuurlijk ook ruimte om zelf een gek, spannend of indrukwekkend verhaal te vertellen...

Oudezijds Expo – Allemanskapel
Laat je meevoeren terug in de tijd aan de hand van krachtige beelden. Wat is er allemaal gebeurd op de Wallen in de afgelopen 60 jaar? Deze foto-expositie geeft een prachtig inkijkje in een van de mooiste plekjes van Amsterdam.

Zoek de stilte – Crypte
Ontvlucht de drukte van de stad en ervaar een oase van stilte. Ga naar misschien wel het stilste plekje van de stad!

Op Expeditie – Kajuit
Wat gebeurt er allemaal op Oudezijds 100? Tijdens een rondleiding krijg je een kijkje in de keuken van de leefgemeenschap.

De Patio – Binnenplaats

Babiche Israël
Klassieke klanken op de Patio. Babiche Israël speelt de mooiste stukken op haar cello.
http://babicheisraelmusic.wix.com/bibisbusinessclass

Antoniuskoor
Een bont gezelschap aan zangers dat vierstemmig de meest uiteenlopende muziek brengt. Van klassiek tot oer-Amsterdamse meezingers. Dat is in een notendop het Antoniuskoor. Als je na hun optreden denkt ‘ik wil ook meedoen’: dat kan! Ze zijn op zoek naar nieuwe zangerts en zangerinnen – vooral als ze zangervaring hebben.
https://antoniuskoor.wordpress.com

Kata Arvai
De Hongaarse Kata Arvai maakt van bestaande nummers eigen creaties met een jazzy sound. Samen met landgenoot Nóra Dudás, brengt zij een vleugje Hongarije naar Oudezijds 100...

Keten voor kids - Oudezijds Achterburgwal

Aan de voorkant van Oudezijds 100 kunnen kinderen deze middag lekker keten. Schminken, spelletjes spelen en samen zingen, hier kan het allemaal! Voor de ouders: het is geen permanente oppasplek, dus overleg even wanneer bepaalde onderdelen zijn afgelopen.

Loket Levensvragen - Oudezijds Achterburgwal

Heb je een vraag waar je altijd al eens over door hebt willen praten? Ga dan naar het Loket Levensvragen. Hier kun je de hele middag terecht voor een goed gesprek met een van de festivaldominees.
www.loketlevensvragen.nl

Meer weten of opgeven? Mail naar [email protected]

“We leven niet alleen, dus delen we de vreugde”