Oranje Fonds steunt Soep van Kana met € 40.000,-

Op 2 februari 2017 opent Soep van Kana haar deuren aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam. Hier kan iedereen terecht voor een gezonde en betaalbare kop soep, gemaakt door bijzondere mensen.

Bij Soep van Kana wordt zoveel mogelijk gekookt met ingrediënten die anders zouden worden weggegooid. Groenten die niet (lang) meer bewaard kunnen blijven, worden verwerkt in heerlijke soepen. Onze leveranciers zijn onder andere supermarkten en marktkooplui, die samen met ons willen strijden tegen food waste.

Soep van Kana is een werkervaringsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; bij ons kunnen zij opleidingsmodules in horecavaardigheden volgen en de nodige werkervaring opdoen. Daarnaast kunnen mensen in het kader van een zinvolle dagbesteding als vrijwilliger meewerken bij Soep voor Kana.

Kunstenaar Christiaan Kattenberg maakte van de inrichting van Soep van Kana een waar kunstwerk. Het prachtige mozaïek, dat de vloer en de muren bedekt, doet denken aan het werk van Dalí en geeft de ruimte een artistieke, maar gezellige sfeer. Hier kunnen buurtbewoners elkaar in alle rust ontmoeten.

Soep van Kana maakt deel uit van Communitaire Gemeenschap Oudezijds 100 en werkt samen met de hulpverlening van Oudezijds 100 (OpStap en Kruispost).

Soep van Kana wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het Oranje Fonds met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

 

Soep van Kana

Oudezijds Voorburgwal 95-souterrain, Amsterdam

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 12.30 tot 19.30 uur

Openingsfeest: donderdag 2 februari 17.00 tot 19.30 uur

www.soepvankana.nl