Godly Play

Hoe kun je op een verfrissende manier bijbelverhalen aan kinderen vertellen, met mooie materialen waar ze ook zelf mee mogen spelen?

Een aantal gemeenschapsleden volgde afgelopen weekend een verteltraining van Godly Play en deed inspiratie op. We kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

Wat is Godly Play? Op de website het antwoord:

In Godly Play leren kinderen hoe ze heilige verhalen, gelijkenissen, stilte en liturgische verhalen kunnen binnengaan om meer te ontdekkenĀ over zichzelf, over anderen en over de verborgen aanwezigheid van God in de wereld.

De verhalen helpen kinderen om uitdrukking en betekenis te geven aan hun eigen ervaringen, spiritueel en existentieel. Kinderen zijn niet leeg, ze hoeven niet gevuld te worden met feiten en overtuigingen. Wat ze nodig hebben is het leren vinden en gebruiken van taal voor hun ervaringen, om die te exploreren en te benoemen. Die kunst kan geleerd worden op een speelse en open manier.

Godly Play is een uitnodiging om te spelen, om mee te doen in het spel van de schepping, van het evangelie en van vieren.

Ook benieuwd? Neem dan even contact op met zr Dorothea via [email protected]