Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk

Wat doet Maatschappelijk Werk Kruispost?

De maatschappelijk werkers werken nauw samen met de artsen op Kruispost om de psycho-sociale problemen van de hulpvragers in kaart te brengen. De lijnen zijn kort en kunnen daarom snel handelen, overleggen en verwijzen naar de juiste specialisten.

Via steungesprekken worden cliënten begeleid, gestimuleerd en gemotiveerd om structuur in hun leven te brengen. We bemiddelen, geven advies en ondersteuning op medisch, juridisch en persoonlijk vlak. Daarnaast bieden we hulp bij praktische zaken zoals documenten aanvragen of regelen ten behoeve van juridische procedures, het aanvragen van briefadres, zorgverzekering etc.

Wie is onze doelgroep?

Een ieder die geen zorgverzekering heeft valt binnen de doelgroep van Kruispost. Deze groep bestaat onder andere uit: ongedocumenteerden, uitgeprocedeerde asielzoekers, onverzekerde mensen uit de EU landen en Amsterdam. De meeste zijn dak- en thuisloos en kunnen in de reguliere zorg geen hulp vinden.

De voorzieningen voor deze mensen zijn misschien beperkt, maar een luisterend oor bieden kan altijd en is net zo belangrijk!

Hoe kan ik een afspraak maken met maatschappelijk werk?

Om een afspraak te maken kan je bellen van maandag tot en met vrijdag, tussen 10:00-12:00 uur en tussen 19:00-21:00 uur, dan plant de receptionist een afspraak in met een maatschappelijk werker.

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan de consulten met een maatschappelijk werker verbonden.

Vragen?

Neem dan contact op via telefoon 020- 6249031 of via info@kruispost.nl

Mensen uit alle hoeken van de samenleving vormen samen Communitaire Gemeenschap Oudezijds 100. In de binnenstad van Amsterdam proberen wij in leven en werken het evangelie van Jezus Christus present te stellen. Oudezijds 100 biedt concreet hulp door inloop, maatschappelijke opvang, begeleid wonen, medisch maatschappelijk werk en medische zorg voor onverzekerden. De woongemeenschap functioneert hierin als groot gezin en oefenschool, die de hulpverlening ondersteunt.

Oudezijds 100
T 020 – 626 66 34
E info@oudezijds100.nl

Kruispost
T 020 – 624 90 31
E info@kruispost.nl

Maria ter Claesze
T 0516 – 57 72 92
F 0516 – 57 74 99

Meer contactgegevens

Copyright Oudezijds100 © 2020

Website door: Webheld.nl